Wij zijn op zoek naar nieuwe directieleden binnen onze krachtenbundeling! Ben jij klaar voor een uitdagende directeursfunctie waarbij inspireren, verbinden en positioneren centraal staat? Geloof jij in de kracht van samenwerking en zie jij jezelf wel werken binnen een netwerk van maatschappelijke organisaties? En wil jij je dagelijks inzetten voor een samenleving waarin iedereen meetelt en de kans krijgt mee te doen? Dan is een directeursfunctie binnen onze krachtenbundeling echt iets voor jou!

DIRECTIELEDEN SOCIAAL-, JEUGD- OF KINDEROPVANGDOMEIN
36 uur

De functie
Als directeur ben je zowel intern als extern de vertegenwoordiger van één van de organisaties binnen onze krachtenbundeling. De krachtenbundeling bestaat uit vijf maatschappelijke organisaties JESS, JongLeren, MEE ZHN en Wijkz, alle gefaciliteerd door Xtra. Onze organisaties hebben ieder een eigen directie. Acht keer per jaar komen alle directeuren en de Raad van Bestuur samen, om te sparren over strategische vraagstukken en mogelijke kruisbestuiving binnen onze krachtenbundeling en het werkgebied. Als directeur onderhoud en ontwikkel je het netwerk van samenwerkingspartners en andere partijen waarmee duurzaam samengewerkt wordt. Je geeft direct leiding aan een managementteam en legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur. Daarnaast draag je zorg voor het binnenhalen van opdrachten en het ontwikkelen en aanbieden van nieuwe diensten en producten. Naast kansen om de dienstverlening uit te bouwen, moet je ook maatschappelijke ontwikkelingen, -vraagstukken en -trends kunnen signaleren.

De ideale kandidaat
Jij bent iemand die heldere doelen stelt en ervoor zorgt dat het managementteam goed toegerust is om deze doelen te behalen. Jij weet draagvlak te creëren voor jouw visie en durft te vertrouwen op collega’s nadat je richting hebt gegeven. Je bent zichtbaar en toegankelijk voor zowel je collega’s als stakeholders. Ook stimuleer je onderlinge verbinding en persoonlijk leiderschap binnen je team. Je inspireert jouw team en samenwerkingspartners om samen tot nieuwe initiatieven te komen. Je daagt anderen uit om out of the box te denken en positie in te nemen. En natuurlijk laat jij zien dat je trots bent op ons werk en vind je het waardevol om successen met elkaar te vieren.

Functie-eisen

  • Strategisch werk- en denkniveau
  • Ervaring met een eindverantwoordelijke positie waarin geschakeld moet worden tussen strategisch/politiek en tactisch/operationeel niveau
  • Visionaire denkkracht, verbinder en inspirator
  • Ervaring in een maatschappelijke organisatie of ervaring in het werken in een complex krachtenveld
  • Affiniteit met het sociale,- jeugd-, of onderwijs/kinderopvangdomein
  • Ervaring met het voeren van een gezonde financiële en sociale bedrijfsvoering
  • Ervaring met het landelijke en lokale politiek- en maatschappelijk speelveld
  • Je beschikt over een relevant netwerk

Waarom je bij ons wilt werken
Als je bij ons komt werken, werk je dagelijks samen met collega’s die allemaal voor het hetzelfde doel hun bed uitkomen: iedere inwoner die (even) een steuntje in de rug nodig heeft, zo goed mogelijk helpen, omdat iedereen in onze samenleving meetelt en de kans moet krijgen mee te doen. Samen met collega’s maak je impact en zorg je voor een betere woon- en leefomgeving voor onze medemens. Wij hechten veel waarde aan de ontwikkelmogelijkheden van onze collega’s, je ontvangt daarom een persoonlijk opleidingsbudget en kunt gebruikmaken van het digitale trainingsaanbod van Good Habitz. Daarnaast ontvang je vakantiegeld en een 13e maand.

Binnen onze krachtenbundeling werken wij met verschillende cao’s. Jouw salaris ligt tussen € 4.441 tot maximaal € 7.363 bruto per maand op basis van 36 uur (fulltime).

Op Xtra.nl lees je meer over onze organisaties, samenwerking en dienstverlening.

Interesse?

Denk jij dat deze functie binnen onze organisatie iets is voor jou? Dan nodig ik, Margo van Rheenen, je graag uit voor een informele kennismaking, zodat we (wederzijds) kunnen aftasten of we bij elkaar passen. Dit doen we onder het genot van een kop koffie of wandeling bij onze leer-werklocatie Parkoers in het Zuiderpark.

Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Sollicitatieprocedure
Ronde 1: Koffiedrinken met Margo van Rheenen (lid Raad van Bestuur)
Ronde 2: Aanleveren CV & motivatie, gevolgd door sollicitatiegesprek met staf- en directieleden.
Ronde 3: Eindgesprek met Raad van Bestuur en directieleden.

Margo van Rheenen
Lid Raad van Bestuur