Kom bij ons vrijwilligerswerk doen

Wil jij je graag op basis van je eigen interesses iets betekenen voor een ander of je wijk? Ben jij opzoek naar een manier om nieuwe mensen te leren kennen en jezelf (blijven) ontwikkelen? Word vrijwilliger bij ons en maak impact!

Onze organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen meetelt en de kans krijgt mee te doen. Onze professionals, vrijwilligers en stagiairs staan samen klaar voor inwoners, van jong tot oud, die het (even) niet alleen kunnen. Iedereen heeft soms een steuntje in de rug nodig. En dan zijn wij er.

JESS, JongLeren, MEE ZHN, Wijkz en Xtra hebben ieder hun eigen expertise, hierdoor bieden wij verschillende soorten vrijwilligerswerk.

Waarom je bij ons vrijwilliger wil worden

 • Ons vrijwilligerswerk scoort gemiddeld een 8,1 bij onze vrijwilligers!
 • Vrijwilligerswerk dat aansluit op jouw eigen interesses en talenten
 • Vaste vrijwilligersbegeleider als aanspreekpunt
 • Gratis deelnemen aan trainingen en workshops voor onze vrijwilligers
 • Leuke werksfeer met gezellige collega’s
 • Binnenkijken bij misschien wel jouw toekomstige werkgever: ervaar hoe is het om onderdeel te zijn van onze teams!

Onze vrijwilligersvacatures

Hieronder staan al onze vrijwilligersvacatures. Staat er op dit moment geen passende vacature voor jou tussen? Maak dan gebruik van de optie Open sollicitatie. Na ontvangst van jouw open sollicitatie nemen we contact met je op om samen de mogelijkheden te bekijken. Je kunt ook altijd binnenlopen voor meer informatie bij een ServicepuntXL bij jou in de buurt.

Geen vacatures gevonden

Wil je geen vacature missen?

Meld je hier aan en ontvang per mail de nieuw geplaatste vrijwilligersvacatures.

Praktijkervaringsplek

Een aantal scholen vraagt om een praktijkervaringsplek, in plaats van een stageplek. Het verschil is dat bij een praktijkervaringsplek géén begeleiding wordt gegeven vanuit school en de organisatie waar je praktijkervaring op doet. Onze stageplekken zijn dan ook niet geschikt als praktijkervaringsplek.

Ben jij op zoek naar een praktijkervaringsplek en wil je graag praktijkervaring op doen in een van onze organisaties? Neem dan een kijkje op het platform doejeookmee.nl, het platform voor vrijwilligerswerk binnen JESS, JongLeren, MEE ZHN, Wijkz en Xtra.

Goed om te weten

Wie wij zijn

Wij zijn een krachtenbundeling van maatschappelijke organisaties. Samen zetten wij ons in voor een samenleving waarin iedereen meetelt en de kans krijgt mee te doen. Door actief samen te werken en onze dienstverlening zoveel mogelijk te combineren bieden we, vanuit verschillende expertises, structurele en integrale ondersteuning voor iedere inwoner, van elke leeftijd en binnen alle leefgebieden.

 • JESS: brede specialist op het terrein van jeugdzorg en bijzonder jeugdbeleid.
 • JongLeren: Peuterleerplekken voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar.
 • MEE ZHN: biedt ondersteuning voor mensen met een beperking.
 • Wijkz: welzijnsorganisatie waar professionals samen met inwoners werken aan een leefbare stad.
 • Xtra: faciliteert JESS, JongLeren, MEE ZHN en Wijkz vanuit één centraal punt met strategisch advies en bedrijfsvoering.