Word vrijwilliger bij JESS

Wil jij een positieve impact hebben op het leven van gezinnen, kinderen en jongeren in Den Haag en omstreken? Word vrijwilliger bij JESS en help mee om ieder kind en elke jongere de kans te geven om zichzelf te zijn en te groeien naar een eigen plek in de samenleving. Bij JESS geloven we in de kracht van samenwerking tussen professionals, vrijwilligers en stagiairs, en streven we ernaar om elke jongere en elk kind te ondersteunen in hun ontwikkeling op hun eigen tempo.  

Onze vrijwilligersvacatures

Vrijwilligersmogelijkheden

Binnen JESS bieden wij verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Je kunt aan de slag bij Eigen Toekomst Plan, waar je wordt opgeleid om laagdrempelige en preventieve ondersteuning te bieden aan gezinnen, ouders, jongeren en hun netwerk. Als vrijwilliger bij ExpEx kun jij, op basis van je eigen ervaringen, andere jongeren inspireren en begeleiden en samen bouwen aan een hoopvolle toekomst. Wil je liever vrijwilligerswerk doen met jonge kinderen, ga dan aan de slag bij de VoorleesExpress: je bezoekt wekelijks een gezin waar je voorleest en/of taalspelletjes doet. Als vrijwilliger zorg jij ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Ook kun je als vrijwillige coördinator aan de slag, dan breng je voorlezers in contact met gezinnen.

Over Stichting JESS

JESS biedt informatie, advies en begeleiding voor iedereen van 0-27 jaar in Den Haag en omstreken. JESS is een stichting waarbinnen o.a. het JIP, het JIT en SMW+ samenwerken.
Bij JESS werken professionals, vrijwilligers en stagiairs samen vanuit de overtuiging dat ieder kind en elke jongere mag zijn wie zij zijn. Dat zij mogen groeien naar een eigen plek in de samenleving; een plek die past bij zijn of haar talenten en kracht. Iedere jongere en elk kind heeft het recht gesteund te worden in die ontwikkeling op zijn of haar tempo. Daarom zijn wij JESS: Jong en Samen Sterk.

Ga naar website JESS

Collega’s aan het woord

Wil je graag een kijkje achter de schermen nemen en ontdekken hoe het is om deel uit te maken van onze organisatie en de krachtenbundeling van JESS, JongLeren, MEE ZHN, Wijkz en Xtra? Onze ervaringenpagina zit boordevol waardevolle inzichten van professionals, stagiairs en vrijwilligers die hun ervaringen met jou willen delen.

Klik op onderstaande button en laat je inspireren door hun verhalen. Leer meer over de unieke kansen en de positieve impact die werken binnen onze organisaties met zich meebrengt.

Lees ervaringen

Goed om te weten

  • Ons vrijwilligerswerk scoort gemiddeld een 8.1 bij onze vrijwilligers!
  • Wij dragen het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.
  • Onze vrijwilligers kunnen, indien nodig, terecht bij vertrouwenspersonen.
  • Wij organiseren gratis workshops voor onze vrijwilligers.
  • Onze vrijwilligers krijgen een vaste begeleider ter ondersteuning.
  • Wij bieden meerdere vormen van (mede)zeggenschap voor vrijwilligers.
  • Onze vrijwilligers zijn verzekerd conform ons vrijwilligersbeleid.
  • Onze vrijwilligers kunnen terecht bij Steunfonds Vrienden van Xtra